Kljub vsemu nadvse razburljivemu dogajanju (a ha ha) glede množičnega odpadanja, izraščanja in nakupovanja zob pri nas doma, mi med čakanjem enega in drugega paketa s spletnih prodajaln (in doživljanjem manjšega post-črnopetkovskega moralnega mačka) uspeva nekoliko delati tudi na svojih možganskih sposobnostih in se tu in tam prebiti skozi kakšno knjigo. Postalo mi je tudi tako dolgčas, da sem začela majhen delež svojih možganskih kapacitet namenjati dnevnemu dogajanju po svetu. Da, to zveni dokaj grozno. Dogajanje po svetu naj bi nas vse zanimalo. E, dejstvo pa je, da nas pač ne.

Zatorej hiter pregled aktualnih dogodkov, kolikor jih doseže na kavč parkirana in na majhnega otroka priklopljena slovenska mati, ki ne hodi baš naokrog kofetkat in katere apetiti po novinarski karieri so bili nazadnje v zagonu med izdajanjem Zelenega Jurija v osnovni šoli.

Morda se bo pa še kdo zainteresiral za zunanjo politiko, pa to.

Britanci imajo volitve.  Kdorkoli bo v prihodnje skakal po parlamentu, bo to počel v enem najbolj zoprnih mandatov v zgodovini. Brexita imam že polna ušesa. Britanci tudi. Nobena stranka ni dosti znatno bolj simpatična od drugih, ampak Britanci razen nogometnim ekipam tudi v vsakdanjem življenju niso nikomur posebno naklonjeni. Mimogrede, očitno je v Veliki Britaniji velik hit priti na volitve s svojim psom (hešteg dogsatpollstations), izvzet ni niti predsednik vlade Boris Johnson (Dilyn) in londonski župan Sadiq Khan (Luna). Johnsonov laburistični protikandidat Jeremy Corbyn je  pod roko namesto povodca raje peljal ženo.

Medtem se Donald Trump bocka z Greto Thunberg na twitterju. Eden od njiju se obnaša kot srednješolka, drugi pa je postal osebnost leta revije Time. Sicer pa ima slovenski zet kar precej masla (in tudi nekakšno veverico) na glavi. New York Times vztrajno poroča o napredku poročil o njegovih ekscesih z Ukrajinci in Rusi med volilno kampanjo, ki naj bi bili zadosten razlog za njegovo odstavitev. Ali pač?!?

Kljub več opozorilnim znakom, ki so pred pol leta napovedovali novo ekonomsko krizo, se ta ni zgodila. Kar pa ne pomeni, da se še ne more.

Prva opera za tamburaški orkester na svetu je razprodala že štiri predstave v KC Semič. Okej, to morda ni novica, primerljiva s prejšnjima dvema, ampak ta me neposredno v kratkem roku najbolj zadeva in do tod seže moje mamsko oko.

Nisem ravno koristno oprala tedna, kajne.

Najbolj važno je, da bom tudi jaz tam! Požrtvovalni g. Mož nama je priskrbel karte, ko so bile zaloge že v zadnjih izdihljajih in gotovo je, da bova lahko zelo zavzeto spremljala dogajanje na odru, saj bova sedela vsak v svoji vrsti …

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s