V duhu prosvetljenega ukvarjanja s svojim duhom in telesom sem se domislila še ene metode, kako si manifestirati srečo v življenju, si primisliti vesele dni in se nasploh narediti za srečnejšega človeka.

Ste že slišali za navodilo, ki ga vsak strokovnjak za samooskrbo, aja, pardon, skrb zase, da moraš vsak večer najti x stvari, za katere si danes hvaležen? Brez dvoma odlična vaja, ampak ko je dan pri kraju, je zame prva in zadnja točka hvaležnost, da je dan pri kraju in da sem v postelji, potem pa se analize samo še resetirajo.

Izjemno nujno je ostati v stiku sam s sabo in poslušati svoje telo, ne ignorirati vztrajnih bolečin, poslušati, ali se ti zdi brbotanje po trebuhu zdravo ali nezdravo, opazovati stanje svoje kože, las, krčnih žil in haluxa valgusa ali kaj je že tista deformacija, za katero reklame na internetu menijo, da bi mi jo bilo treba popraviti.

No, zaradi pomanjkanja časa in energije vsak večer sem se odločila, da bom združila koristno s koristnim in analizirala svoje fizično počutje, hkrati pa našla vse, za kar sem na ta dan hvaležna.

Začnimo od začetka. Glava me ne boli, kar je že razlog za hvaležnost. Sem pa epsko zaspana, oči se mi zapirajo same od sebe. To pomeni, da je bil moj dan poln dogajanja, čeprav je na porodniškem »dopustu« to praviloma redko.

Čutim rahlo bolečino v mišici leve rame. To je zato, ker sem cel dopoldan sprehajala Otroka 3 privezanega nase v tkanem traku z obročki. Sumim, da bo jutri ta bolečina postala mnogo hujša, ampak danes se ukvarjam samo z danes. Ves dan sem kakovostno preživela z Otrokom 3 in on je bil salamensko dobre volje. Upam le, da je zdaj primerno utrujen in bo ponoči spal.

Zaradi tovornjaka iz Turčije imam precejšnje bolečine v mišicah podlakti. To pomeni, da biznis laufa in da sem sposobna opravljati težja fizična dela. To tudi ni samoumevno.

Desna noga, ki sem si jo pred tremi tedni poškodovala, me skoraj nič več ne boli. Očitno se počasi zdravi sama od sebe, nemara nanjo blagodejno vpliva razkladanje kamionov iz Turčije.

In zdajle bom spet najbolj hvaležna, če se bom zvrnila v posteljo in odspala vsaj kakšno kitico, preden bo Otrok 3 začel glasno izražati nezadovoljstvo nad kdosigavedi čim.

Predlagam, da takšno analizo naredite čim bolj pogosto, da ostanete na tekočem z vsemi ščipanji, pikanji in žarenji, ki jih vaše telo premore.

Imejte se radi in radi imejte sebe.

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s