Z g. Možem sva se lotila projekta »Otrok 3 bi ponoči najbrž bolje spal v svoji sobi«.
Prva ugotovitev kar se tega tiče je, da Otrok 3 ne spi bolje v svoji sobi. Otrok 3 spi bolje v svoji sobi 5% noči. Sicer pa se večkrat na noč zbudi in vpije »mami mami mami mami« dokler mami mami mami ne pride k njemu v sobo in si lomi hrbet tako dolgo, dokler se ji ne zdi, da je Otrok 3 dovolj trdno zaspal, da se lahko odkrade nazaj v svojo posteljo.

Včasih se mami mami mami prenagli, ampak povprečno to traja približno po 45 minut. Razen ene posebno posrečene runde včeraj, ki je trajala od štirih do sedmih zjutraj, potem pa sem morala itak vstati in se začeti nacejati s kavo.
Druga ugotovitev je glede tega razvojnega mejnika je, da ne glede na to, v kako veliko posteljo daš majhnega otročka, v njej ni več prostora za nikogar drugega. To je takšna fizikalna anomalija, za katero vsi vemo, da obstaja, pa je ni še nihče podrobneje analiziral.

Otrok 3 je nato spal spanec pravičnega do pol desetih, medtem ko sem sama šolala Otroka 1. Odlično se mi zdi, da je potrebno mnogo več časa in energije potrošiti na razvozlavanje površnih svobodnointerpretativnih navodil v delovnem zvezku, kot za samo razlago snovi. Uporabljam svoje improvizirane »nimampojmakajdelam« pedagoške metode, ki jih poganja tretja kava dneva in par žlic linolade, ki sem jih požrla mimo radarja Otrok. Ups.

Sicer pa se moram tudi pohvaliti! Našla sem način, kako ne glede na vse začeti dan s pozitivnimi občutji. V upanju, da na neobstoječih razgovorih za službo na meni ne bo opaziti, da spijem na dan deci in pol vode in da se nisem naspala že kakšni dve leti, sem začela piti kolagen v prahu. Po okusu je naravnost nagravžen. Toda ko ga spijem, imam občutek, da sem premagala prvo prepreko dneva. Resno. Deluje. Ne vem, ali tudi na nohte in kožo, ampak na motivacijo ima odličen učinek. #malezmage
Ko smo že pri tej temi, prebrala sem čudovit koronski motivacijski citat, ki gre približno takole: »Iz vsega tega bo zraslo nekaj čudovitega – in to si ti.«

Ne bi se mogla bolj strinjati.

Glede na to, kaj vse zmečem vase, ni mogoče, da bi se skrčila.

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s