Evo ga, prišel je december.

Zdaj mi je to že res jasno, čeprav mi Mariah še vedno ni imela priložnosti povedati, da si za božič želi samo mene – razen, če letos morda sploh ni tega mnenja. Sunce ji vidim. Morda bi morala čakati na famozni »it’s not you, it’s me« z njene strani.

Otroka 1 in 2 streljata poslednje ideje, kaj bi jima lahko prinesel Miklavž. Jaz in g. Mož kimava in dvigujeva palce, ampak Otroka ne vesta, da je Miklavžinja v DPD kombiju materialne dobrine že dostavila in da jih bo mamica, ko bo veliki kazalec na kolendaru kazal na 6, odvlekla iz zadnjega vogala omare na sredo dnevne sobe.

(Opomnik zase: 5. decembra pospravi dnevno sobo, da bodo Otroci sploh opazili nove materialne dobrine.)

Otrok 3 še nima posebnih želja po novih materialnih dobrinah. On si za praznike želi, da bi imeli vedno polne predale pribora, da ga mati ne bi hotela previti ravno, ko je najbolj zanimivo, in da bi imel svojo metlo vedno pri roki.

Nepripravljeno me je ujelo, da je decembra zapadel sneg. To je tri mesece prej kot ponavadi. Vremenu se je čisto zmešalo. Kam gre ta svet?

Vesela sem za Otroke, ki se silno zabavajo na snegu, vseeno pa se ne bi čutila preveč prikrajšano, če bi se preselili nekam v tropske kraje, kjer bi sneg gledali na razglednicah, oblečeni v kratke hlače. Kratke hlače lahko odraščajoči otroci nosijo tudi do tri sezone. Zimskih pajacev pač ne. Že lanske rokavice so zelo na meji. Majica s kratkimi rokavi, ki je letos malo prevelika, je vseeno funkcionalna, naslednje leto pa bo ravno prava. Saj razumete, kako to gre.

Času primerno sem zadnjič sem g. Moža vprašala, če je kaj razmišljal, kje bova letos pričakala novo leto. Pet minut sva se smejala s solzami v očeh in cmokom v grlu, ker ga bova morala letos pričakati doma. Potem sva obujala spomine, kako sva se lani, ko so bili drugačni časi in smo lahko žurirali drug ob drugem v velikih množicah, ob enajstih zvečer odločila, da se nama ne da gledati še tretjega dela Policijske akademije in da penino lahko pijeva tudi na dnevni svetlobi, in šla spat.

Kar se tiče novoletnega feštanja, naju omejitve realno ne bodo kaj dosti omejile.

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s