Zdaj bi morala povedati nekaj zabavnega o svojem življenju. Ampak, iskreno, meni se zadnje cajte nič kaj dosti ne dogaja.

Mislim, najboljši način, da imaš kaj materiala za pisanje je, da stopiš skozi vrata domače hiše, prepustiš Življenju, da te nosi, se izpostavljaš elementom, pogovarjaš z neznanci, si lačen in nespameten (Steve Jobs), nato pa doma izliješ čutva na papir (ali v .docx).

Jaz pa po poglobljeni analizi preteklega tedna za najbolj zanimive dogodke štejem naslednje:

  • Skoraj vsakič sem obesila perilo še isti dan, kot se je opralo, #malezmage
  • bila sem na enem daljšem pohodu (v svoji regiji, Jelko),
  • populila sem si obrvi.

Sicer pa ostaja vse presneto enako. Nespametna sem že od nekdaj, lačna pa nisem bila že kakih dvajset let. Stopnja moje storilnosti in zbranosti je primerna dejstvu, da okoli mene vselej krožijo trije otroci, en študentzaposlenisamostojnipodjetnik pa kroži povečini nekje po svojih potih. Na meni je, da ohranjam Otroka 1 kolikor toliko izobraženega, Otroka 3 kolikor toliko umirjenega in Otroka 2 sitega več kot pet minut. Vse troje je izziv.

Usput se z izjemno mišjimi koraki lotevam svojega romana. Ti koraki izgledajo tako, da namestim svojo udobno tapecirano rit na stol pred tipkovnico, zvezek, stenografski blok ali drugi medij po izbiri, iskreno prepričana, da bom zdaj pa res vsaj nekaj malega napisala. Potem začutim smrtonosno žejo, od katere bi zagotovo umrla, če ne bi še isti hip spila kozarca vode, pojedla dveh banan in petih piškotov Domaćica s smetano nasprejano na vrhu. Recimo, da jih je bilo pet. Da.

Ko sem naposled rešena bridke smrti od dehidracije, vrnem rit pred računalnik in kako uro skrolam po LinkedInu ter tuhtam, ali naj se sploh ukvarjam s tem svojim kao romanom, ali naj raje postanem inštruktor Zumbe® ali grem delat izpit za viličarja. Eno od naštetega eventuelno generira zaznavne količine finančnih sredstev. Karkoli bom že izbrala, v tem smislu ne bo pravo.

Zdaj pa grem, moje »gostujoče pero« od prejšnjega tedna, katerega zapis ste tako dobro sprejeli, maže kuhinjo z roll-on deodorantom in vas lepo pozdravlja.

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s